.
.

Innovatie 2020-2021

In Nederland is de vraag naar alternatieven voor aardgasgebruik groot. Het in 1 keer overstappen van een bestaande aardgasgestookte woning naar een 100% aardgasvrije woning is een spannende stap.

Om snelheid in de transitie te brengen hebben wij een consortium gevormd. Samen investeren wij in de ontwikkeling van een systeem dat eenvoudig van hybride naar 100% aardgasvrij om te bouwen is. De basis zal bestaan uit een nieuwe warmtepomp en hydromodule voor volledige binnen opstelling, innovatief luchtsysteem en een PCM radiator ombouw.

Met dit project wil het consortium de stap naar de investering van een aardgasvrij systeem snel en tegen geringe kosten. Wij spreken ook wel van de omgekeerde energietransitie:

Eerst de installatie van een hybride warmtepomp met direct een significant lager gasverbruik tot gevolg, daarna de gerichte bouwkundige aanpassingen (isolatie) om tot een aardgasvrije installatie te komen.

Het project heeft als doel om zowel de technologische ontwikkeling in gang te brengen als ook de klantreis te vereenvoudigen/ontzorgen (gebruikers te begeleiden bij de aanschaf en optimalisatie van het systeem). 


In het nieuws


Terug naar overzicht

10-11-2018

Aardgas 75% duurder

De komende twaalf jaar gaat waarschijnlijk de energiebelasting op gas omhoog met 75% voor bedrijven en particulieren. Tegelijkertijd wordt de energiebelasting op stroom verlaagd. Het doel is om alle energieverbruikers in Nederland te stimuleren om over te gaan op een duurzaam alternatief voor aardgas.

De verhoging van de energiebelasting houdt in dat een kleinverbruiker over twaalf jaar per kubieke meter gas 20 eurocent meer betaalt.

Het is de bedoeling om de belasting op stroom te verlagen met 6,5 eurocent. Met deze verschuiving hoopt de overheid dat meer bedrijven en particulieren overschakelen op een duurzaam alternatief voor aardgas zodat ze geen gas meer verbruiken. Een voorbeeld is de warmtepomp die volledig elektrisch werkt. Door aardgas duurder te maken en stroom goedkoper, ontstaat er mogelijk een financiële prikkel om het gasfornuis en de cv-ketel vaarwel te zeggen.
Bron Volkskrant



Terug naar overzicht